De ce să ții cont atunci când îți alegi buchetul de mireasă?

Ziua nuntii tale este un eveniment unic si special, plin de momente de neuitat si detalii care fac diferenta. Unul dintre aceste detalii esentiale este buchetul de mireasa, un simbol al elegantei si frumusetii care va completa perfect look-ul tau intr-o zi asa speciala. Alegerea buchetului ideal nu este o sarcina simpla, dar cu cateva sfaturi si recomandari, poti transforma aceasta decizie intr-una mai usoara si mai placuta. In continuare, iti prezentam aspectele cele mai importante de care sa tii cont pentru a nu da gres atunci cand iti alegi buchetul de mireasa.

1. Stabileste un buget

Primul pas in alegerea buchetului de mireasa este stabilirea unui buget. Preturile pentru buchetele de mireasa pot varia considerabil, in functie de tipul florilor, complexitatea aranjamentului si de sezon. Solutia este sa discuti cu un florar profesionist despre optiunile disponibile in functie de bugetul tau.

2. Alege flori de sezon

Florile de sezon sunt nu doar mai accesibile ca pret, ci si mai proaspete si mai frumoase. Informeaza-te despre ce flori sunt disponibile in perioada in care are loc nunta ta si consulta-te cu florarul pentru a alege cele mai bune optiuni.

3. Potrivirea cu tema nuntii

Buchetul de mireasa trebuie sa se potriveasca cu tema generala a nuntii tale. Daca ai o nunta rustica, mai casual, flori precum margaretele sau floarea-soarelui ar putea fi potrivite, iar pentru o nunta eleganta, selecta, intr-un cadru mai formal, ai putea opta pentru trandafiri, bujori sau orhidee.

4. Alege culorile potrivite

Culorile buchetului ar trebui sa se armonizeze cu rochia de mireasa si restul decoratiunilor. Gandeste-te la schema de culori a nuntii tale si alege flori care completeaza acest ansamblu. De asemenea, ia in considerare culorile care te avantajeaza si care iti completeaza trasaturile fetei.

5. Marimea si forma buchetului

Buchetul trebuie sa fie proportional cu statura ta si cu rochia de mireasa. Un buchet prea mare poate fi coplesitor, in timp ce unul prea mic poate parea nesemnificativ. De asemenea, forma buchetului conteaza – de la clasicul buchet rotund la aranjamentele cascada sau cele mai relaxate, in stil wild. Alege buchetul care sa se armonizeze perfect cu proportiile tale fizice, dar in acelasi timp si cu personalitatea ta!

6. Consulta-te cu un florar profesionist

Dupa cum am mai mentionat, un florar profesionist te poate ajuta sa aduca la viata viziunea ta pentru buchetul de mireasa ideal. El este in masura sa ofere sfaturi valoroase despre ce flori se potrivesc cel mai bine, cum sa le aranjezi si cum sa le pastrezi proaspete pe tot parcursul zilei.

7. Incorporeaza elemente personale

Adaugarea unor elemente personale in buchetul tau poate face ca acesta sa fie si mai special. Poti include flori care au o valoare emotionala aparte pentru tine sau accesorii precum bijuterii de familie, fotografii, panglici sau alte mici detalii care iti reflecta personalitatea.

8. Gandeste-te si la practicabilitate

Nu uita ca vei tine buchetul in mana pe parcursul intregii zile, asa ca acesta trebuie sa fie confortabil de purtat. Alege un buchet care nu este prea greu si asigura-te ca “manerul” este confortabil.

9. Rezerva buchetul din timp

Florile pentru buchetul de mireasa trebuie rezervate din timp, mai ales daca ai flori specifice pe care ti le doresti. Discuta cu florarul tau cu cateva luni inainte de nunta pentru a te asigura ca totul va fi pregatit la timp. Dar daca ai lasat totul pe ultima suta de metri, nu-ti face griji, exista solutii! Spre exemplu, poti sa alegi o florarie online care ofera serviciu de livrare flori Bucuresti, direct la usa ta! Astfel, poti sa alegi buchetul de mireasa din confortul casei tale, alegand din modelele disponibile pe site, iar acesta va ajunge la tine in doar cateva ore de la plasarea comenzii.

10. Bucura-te de proces

Un ultim sfat, dar foarte important: bucura-te de procesul de alegere a buchetului de mireasa. Chiar daca poate esti stresata cu planificarea nuntii, totusi este un moment special si o ocazie de a-ti exprima stilul si personalitatea. Alege un buchet care te face fericita si care iti va aduce aminte cu drag de ziua nuntii tale.

Asadar, urmeaza aceste sfaturi si vei avea un buchet care sa iti completeze perfect ziua speciala!

Sursa foto: pexels.com

About author View all posts

Admin